

Kokkens anbefalning
Sjømat, sjøkreps, krabbe, reker, gambas, fugl, småvilt, kylling, fisk- også stekt fisk som ørret, torsk. Tradisjonell Norsk julemat (ribbe, pinnekjøtt) – passer også utmerket uten mat.
Apéritif - 90 poeng
En virkelig kraftpakke av en hvitvin som tåler 8 år.
Meget godt kjøp
Meget godt kjøp
Ca'Botta Le Pergolette Veronese Garganega Bianco 2019
Veneto, Italia
En unik hvitvin laget på Appassimento metoden fra Ca’Botta, basert på 100% tørkede druer.
0,75 l, 14%
Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området
Råstoff
Garganega 100%%
Smaksbeskrivelse
Gyllen. Tropiske frukter, epler, mango, melon, mandler og hvite blomster. Frisk med tropisk frukt, ananas, mango, aprikoser, pærer og lys honning og hint av mandel.
Appellasjon
IGT
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 40 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.
Lagring
6 md i 225 liters amerikanske eikefat
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 7-8 år fra årgangen
Sukker/Syre
6,7 g/l sukker / 7,2 g/l syre
Passer til
Fisk, skalldyr, aperitiff
Serveringstemperatur
6–8 grader
Varetype: | Hvitvin |
Varenummer: | 11230601 |
Skanlog nummer: | 9063105 |
Veil. pris HoReCa: | 190,- kr |
EPD nummer: | |
Produktutvalg: | Bestillingsutvalget |
Sertifisering: | Konvensjonell |