Skip to main content
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Sjømat, sjøkreps, krabbe, reker, gambas, fugl, småvilt, kylling, fisk- også stekt fisk som ørret, torsk. Tradisjonell Norsk julemat (ribbe, pinnekjøtt) – passer også utmerket uten mat.

Apéritif - 90 poeng
En virkelig kraftpakke av en hvitvin som tåler 8 år.
Meget godt kjøp

Ca'Botta Le Pergolette Veronese Garganega Bianco 2019

Veneto, Italia

En unik hvitvin laget på Appassimento metoden fra Ca’Botta, basert på 100% tørkede druer.

239,- kr

0,75 l, 14%

Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området

Råstoff
Garganega 100%%

Smaksbeskrivelse
Gyllen. Tropiske frukter, epler, mango, melon, mandler og hvite blomster. Frisk med tropisk frukt, ananas, mango, aprikoser, pærer og lys honning og hint av mandel.

Appellasjon
IGT

Jordsmonn
Kalkholdig

Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.

Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 40 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.

Lagring
6 md i 225 liters amerikanske eikefat

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 7-8 år fra årgangen

Sukker/Syre
6,7 g/l sukker / 7,2 g/l syre

Passer til
Fisk, skalldyr, aperitiff

Serveringstemperatur
6–8 grader

Varetype:
Hvitvin
Varenummer:
11230601
Skanlog nummer:
9063105
Veil. pris HoReCa:
190,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell