

Kokkens anbefalning
Sjømat, sjøkreps, krabbe, reker, gambas, fugl, småvilt, kylling, fisk- også stekt fisk som ørret, torsk – passer også utmerket uten mat
Apéritif - 89 poeng
En svært smaksrik og litt uvant opprinnelse for en riesling, men absolutt spennende og egenartet. Tåler 6-7 år.
Meget godt kjøp.
Ca'Botta Tenuta Soprazocco Garda Riesling 2020
Veneto, Italia
En unik Riesling fra Ca’Botta, basert på Appassimento metoden, hvor100% av druene er tørket.
229,- kr
0,75 l, 13,5%
Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området
Råstoff
Riesling 100%
Smaksbeskrivelse
Strågul, grønnskjær. Tropisk frukt, aprikos, fersken og blomster. Frisk og fruktig med hint av mineraler i avslutningen.
Appellasjon
DOC
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 30 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.
Lagring
6 md. flaskemodning.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 7-8 år fra årgangen
Sukker/Syre
7,0 g/l sukker / 7,3 g/l syre
Passer til
Fisk, skalldyr, aperitiff
Serveringstemperatur
6–8 grader
Varetype: | Hvitvin |
Varenummer: | 11264901 |
Skanlog nummer: | 9063108 |
Veil. pris HoReCa: | 183,- kr |
EPD nummer: | |
Produktutvalg: | Bestillingsutvalget |
Sertifisering: | Konvensjonell |