Skip to main content
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Sjømat, sjøkreps, krabbe, reker, gambas, sushi, sashimi, fugl, småvilt, kylling, fisk- også stekt fisk som ørret, torsk. Passer også utmerket uten mat, som aperitiff.

Vinene deres er svært anerkjent av Guide Hachette, Wine Spectator, Wine Advocate og Wine Enthusiast.

The Wine Enthusiast: 93 / 100 poeng

Ellevin Chablis 1er Cru Vosgros 2020

Chablis 1er Cru Vosgros, Burgund, Frankrike

En pålitelig favoritt; dette er en utmerket Chablis fra et lite, kvalitetsfokusert domene. Domaine Ellevin bruker fortsatt tradisjonelle metoder for å produsere denne helt autentiske Chablis på deres sørvendte familievingård i høyden

345,- kr

0,75 l, 13%

Om leverandøren
Så langt tilbake som de kan spore sin historie, har familien Ellevin alltid laget vin. I 1975 begynte Jean-Pierre Ellevin og hans kone å utvikle familiedomenet. I 2003 ble sønnen Alexandre med dem. For tiden dyrker eiendommen 16 hektar med vinstokker utelukkende i Chardonnay, som produserer tørre viner, av utmerket kvalitet med gulgrønne refleksjoner, spesielt Chablis 1er Cru Vaucoupin, Chablis 1er Cru Vaucoupin Vieille Vigne, Chablis 1er Cru Vosgros, Chablis, og Crémant de Bourgone.

Råstoff
Chardonnay 100%

Smaksbeskrivelse
Vakker og intens lys gul farge. Fantastisk bukett av sitrus, pære og mirabelle, komplett med et behagelig preg av mineraler - typisk for Chablis. Nydelig og behagelig tekstur. Frisk i munnen med sitrusfrukt. Flott fyldig i hele munnen med nydelige mineralske, oljeaktige ettersmaken.

Appellasjon
AOP

Jordsmonn
Kimmeridgiansk jord (kalkstein, leire og fossiliserte østersskjell)

Vinmark
Domaine Ellevin bruker fortsatt tradisjonelle metoder for å produsere denne helt autentiske Chablis på deres sørvendte familievingård i høyden - lengre modning av druene og lavere utbytte gir utmerket konsentrasjon av frukt. 70 år gamle vinstokke. Høstudbytte er på 60hl/ha.

Vinifikasjon
Naturlig dyrking med vinifisering og modning i tank for virkelig å understreke smakene til terroiret. Druer høstes for hånd ved full modning og velges på nytt på sorteringstabellene.

Lagring
Lagring mellem 8 og 12 måneder.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 7-8 år fra årgangen

Sukker/Syre
0,9 g/l sukker / 5,2 g/l syre

Passer til
Fisk, Skalldyr og Fjærfe

Serveringstemperatur
8 til 11 grader

Varetype:
Hvitvin
Varenummer:
13965201
Skanlog nummer:
9073269
Veil. pris HoReCa:
268,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell