Skip to main content
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Passer også utmerket uten mat, som aperitiff, sjømat, sjøkreps, krabbe, reker, gambas, sushi, sashimi, fugl, småvilt, kylling, fisk- også stekt fisk som ørret, torsk, desserter.

André Regin Crémant d'Alsace Rosé Brut

Crémant d'Alsace, Alsace, Frankrike

En laksefarget Crémant Rosé med behagelige bobler og flott struktur. En Crémant som egner seg like bra som aperitiff som til mat. Parsellene med Pinot Noir beregnet for produksjon av Crémant Rosé modnes på kalksteinsjord med hard stein. Dens rike jordsmonn er svært gunstig for kvaliteten på Pinot Noir druene.

228,- kr

0,75 l, 12,5%

Om leverandøren
Domaine André Regin ligger i den nordlige delen av vingårdene i Alsace, i den sjarmerende landsbyen Wolxheim. Vår vingård dekker mer enn 18 dekar, en mosaikk på 40 tomter som hovedsakelig ligger i landsbyen Wolxheim samt nabobyene Avolsheim og Molsheim. Mangfoldet av jordsmonn som mergel, kalkstein, gips, leire og sandstein reflekteres i vinen.

Råstoff
Pinot Noir 100%

Smaksbeskrivelse
Lys rosa. Aroma av syrlige røde bær og bringebær med toner av fioler og kjeks. Ung og konsentrert, preg av mørke bær, fat og krydder, ettersmak med god lengde.

Appellasjon
AOC

Jordsmonn
Kalkholdig leire

Vinmark
Vingården består av 18 dekar, fordelt på mer enn 40 parsells, hovedsakelig lokalisert i landsbyen Wolxheim. Noen parsells ligger i nabobyene Molsheim og Avolsheim.

Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Tradisjonell vinifikasjon med andre gangs gjæring på flaske.

Lagring

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres.

Sukker/Syre
9,0 g/l sukker / 5,1 g/l syre

Passer til
Aperitiff, lyst kjøtt, fugl, skalldyr, sushi, sashimi, dessert

Serveringstemperatur
4–8 grader

Varetype:
Musserende
Varenummer:
13557201
Skanlog nummer:
9072351
Veil. pris HoReCa:
182,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell