

Kokkens anbefalning
Entrecôte, biff, lammestek, hjortefilet, viltgryte, ost – passer også utmerket uten mat.
Alborense Morellino di Scansano 2018
Rispescia (Grosseto), Toscana, Italia
En kraftig men velbalansert vin fra Le Chiantigiane som egner seg veldig bra til kjøttretter som lammestek, biff og vilt.
269,- kr
0,75 l, 14%
Om leverandøren
Hovedmålet til Le Chiantigiane har alltid vært kvalitet, distribusjon og formidling av fortreffelighet til toskanske viner over hele verden. Le Chiantigiane forvalter 2460 hektar med vingårder, fordelt på 2000 toskanske assosierte vinbønder, som gjennom medlemskap opprette Consortium Le Chiantigiane for tapping og salg av vinene deres.
Råstoff
Sangiovese 100%
Smaksbeskrivelse
Intens rød med fiolette toner som tenderer til å granatere med aldring. Velbalansert og tørr, med god struktur og fløyelsmyk tekstur og edle tanniner. Intens og varig bouquet, lett krydret.
Appellasjon
DOCG
Jordsmonn
Kuperte områder med høyder som ikke overstiger 700 meter og jord laget av arenaceous, marly limy substrata, leirholdige skifer og sand.
Vinmark
Denne historiske vingården på den florentinske landsbygda er en av de eldste vingårdene i Toscana. I middelalderen tilhørte det munkene i Certosa di Firenze som dyrket landet. Vinene kommer fra de typiske områdene i Toscana, som alltid har vært det privilegerte stedet for å få det beste resultatet i dyrking av vinstokker og i produksjon av gode viner.
Vinifikasjon
Håndplukkede druer. Kaldmaserasjon før fermentasjon 12-15 dager på skinn i rustfrie ståltanker
Lagring
12 md. lagring på franske barriques, 8 md. flaskemodning.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 8-10 år fra årgangen
Sukker/Syre
0,5 g/l sukker / 5,2 g/l syre
Passer til
Storfe, Storvilt, Lam og Sau, Ost
Serveringstemperatur
18 til 20 grader
Varetype: | Rødvin |
Varenummer: | 13532601 |
Skanlog nummer: | 9071322 |
Veil. pris HoReCa: | 215,- kr |
EPD nummer: | |
Produktutvalg: | Bestillingsutvalget |
Sertifisering: | Konvensjonell |