Skip to main content
Ca'Botta Carbernet Sauvignon 2019
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Lammestek, lammesadel, fårikål, hjortefilet, elggryte, biff, Thai biffsalat, småvilt, helstekt andebryst, crispy duck, ost – passer også utmerket uten mat.

Ca'Botta Carbernet Sauvignon 2019

Valpolicella, Veneto, italia

En unik Cabernet Sauvignon fra Ca’Botta, basert på tørkede druer – Appassimento

175,- kr

0,75 l, 13%

Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området

Råstoff
Cabernet Sauvignon 100%

Smaksbeskrivelse
Rubinrød. Aroma med fremtredende elementer av modne kirsebær, urter og krydder. Kraftfull, kompleks og strukturert med bløte tanniner og god lengde.

Appellasjon
IGT

Jordsmonn
Kalkholdig

Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Valpolicella.

Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 30 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.

Lagring
12 md. flaskemodning.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 4-5 år fra årgangen

Sukker/Syre
4,9 g/l sukker / 5,4 g/l syre

Passer til
Storfe, Småvilt, Lam og Sau, Ost

Serveringstemperatur
16 til 18 grader

Varetype:
Rødvin
Varenummer:
12104701
Skanlog nummer:
9066554
Veil. pris HoReCa:
143,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell