

Kokkens anbefalning
Entrecôte, biff, lammestek, hjortefilet, andebryst, andeconfit – passer også utmerket uten mat.
Apéritif - 89 poeng
En smaksrik fløyelsmyk og konsentrert supervenetianer som tåler 12 år.
Meget godt kjøp.
Ca'Botta Cerviero Rosso Venet 2017
Valpolicella, Veneto, italia
En unik vin fra Ca’Botta, basert på 100% tørkede druer – Appassimento, hvor 25% av de klassiske amarone-druene er erstattet med Cabernet Sauvignon.
0,75 l, 14,5%
Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området
Råstoff
Corvina 50%, Cabernet Sauvignon 25%, Corvinone 20%, Turchetta 5%
Smaksbeskrivelse
Rubinrød. Aroma med elementer av modne kirsebær, urter og krydder. Kraftfull, kompleks og strukturert med bløte tanniner og god lengde.
Appellasjon
IGT
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 70 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 70 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.
Lagring
6 md. lagring på 225 liters franske eikefat. Minimum 12 md. flaskemodning.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 10-15 år fra årgangen
Sukker/Syre
6,7 g/l sukker / 5,5 g/l syre
Passer til
Storfe, Storvilt, Lam og Sau
Serveringstemperatur
16 til 18 grader
Varetype: | Rødvin |
Varenummer: | 11230701 |
Skanlog nummer: | 9063102 |
Veil. pris HoReCa: | 200,- kr |
EPD nummer: | 5865183 |
Produktutvalg: | Bestillingsutvalget |
Sertifisering: | Konvensjonell |