Skip to main content
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Entrecôte, biff, lammestek, hjortefilet, viltgryte, ost – passer også utmerket uten mat

Ca'Botta Il Priore Rosso Veronese 2015

Valpolicella, Veneto, italia

Unik appassimento. Ca’Botta benytter amarone-druene og har lagt til 25% Teroldego. Det medgår ca 4,5 killo druer per flaske. Leveres i gaveeske av tre.

1 100,- kr

0,75 l, 19%

Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området

Råstoff
Corvina 50%, Corvinone 20%, Oseleta 5%, Teroldego 25%

Smaksbeskrivelse
Rubinrød. Aroma med preg av modne kirsebær, urter og krydder. Kraftfull, kompleks og strukturert med bløte tanniner og god lengde.

Appellasjon
IGT

Jordsmonn
Kalkholdig

Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.

Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 130 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.

Lagring
24 md. lagring på franske barriques, 12 md. modning på ståltank, 24 md. flaskemodning.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 15-20 år fra årgangen

Sukker/Syre
8,8 g/l sukker / 6,6 g/l syre

Passer til
Storfe, Storvilt, Lam og Sau, Ost

Serveringstemperatur
16 til 18 grader

Varetype:
Rødvin
Varenummer:
11230401
Skanlog nummer:
9063104
Veil. pris HoReCa:
790,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell