

Kokkens anbefalning
Lammestek, lammesadel, taco, hjortefilet, biff, Thai biffsalat, småvilt, helstekt andebryst, crispy duck, ost – passer også utmerket uten mat.
Apéritif - 86 poeng
En litt mørkere mer sødmefylt utgave av valpolicella. Tåler 5-6 år.
Meget godt kjøp.
Ca'Botta Rubicondo Verona Rosso
Valpolicella, Veneto, Italia
En velballansert Appassimento vin fra Ca’Botta, basert på 100% tørkede druer.
0,75 l, 13%
Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området
Råstoff
Corvina 50%, Merlot 25%, Rondinella 25%
Smaksbeskrivelse
Dyp rubinrød. Hint av kirsebær og sjokolade. Balansert med solid fylde og lang ettersmak.
Appellasjon
IGT
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 14 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank.
Lagring
12 md. flaskemodning.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 4-5 år fra årgangen
Sukker/Syre
7,7 g/l sukker / 5,4 g/l syre
Passer til
Storfe, Småvilt, Lam og Sau, Ost
Serveringstemperatur
16 til 18 grader
Varetype: | Rødvin |
Varenummer: | 11234801 |
Skanlog nummer: | 9063110 |
Veil. pris HoReCa: | 155,- kr |
EPD nummer: | |
Produktutvalg: | Bestillingsutvalget |
Sertifisering: | Konvensjonell |