

Kokkens anbefalning
Entrecôte, biff, lammestek, hjortefilet, viltgryte, ost – passer også utmerket uten mat.
Apéritif - 91 poeng
En kraftpakke av en amarone som tåler 20 år.
Meget godt kjøp.
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Amarone della Valpolicella, Veneto, Italia
Dyp rød mot sort. Aroma av modne kirsebær, urter og krydder. Kompleks og strukturert med bløte tanniner og god lengde.
475,- kr
0,75 l, 16%
Om leverandøren
Tenute Ca'Botta - en italiensk innovativ vingård som spesialiserer seg på å lage tørre viner av tørkede druer i Valpolicella-området
Råstoff
Corvina 55%, Corvinone 30%, Oseleta 5%, Rondinella 10%
Smaksbeskrivelse
Dyp rød mot sort. Aroma av modne kirsebær, urter og krydder. Kompleks og strukturert med bløte tanniner og god lengde.
Appellasjon
DOCG
Jordsmonn
Kalkholdig
Vinmark
Druene dyrkes 380 - 520 meter over havet i solrike, sørvestlige skråninger i Amarone della Valpolicella.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Alle druene er tørket i 100 dager i frisk, ventilert fjellluft.. Spontanfermentering i ståltank. Appassimento. Andel tørkede druer: 100%
Lagring
12 md. lagring på franske barriques, 12 md. modning på ståltank, 24 md. flaskemodning.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 10-20 år fra årgangen
Sukker/Syre
7,5 g/l sukker / 6,7 g/l syre
Passer til
Storfe, Storvilt, Ost
Serveringstemperatur
16 til 18 grader
Varetype: | Rødvin |
Varenummer: | 11230901 |
Skanlog nummer: | 9063100 |
Veil. pris HoReCa: | 375,76 kr |
EPD nummer: | |
Produktutvalg: | Bestillingsutvalget |
Sertifisering: | Konvensjonell |