

Kokkens anbefalning
Entrecôte, biff, lammestek, hjortefilet, viltgryte, ost – passer også utmerket uten mat.
Carlo Sani Nero di Troia
Salento, Puglia, Italia
Nero di troia er en av de eldste druesorter, som dyrkes i svært begrenset omfang, slik at druene alltid høstes med høy kvalitet for å skape de typiske og perfekte vinene i Puglia-regionen.
198,- kr
0,75 l, 15%
Om leverandøren
Med sine nære bånd til Puglia og de tradisjonsrike vinene fra området, etablerte Luciano Contri, eier av den anerkjente vingården Contri Spumanti, vingården Carlo Sani. Vingården er oppkalt etter hans barndomsvenn Carlo Sani, som er medeier og driver vingården.
De kjøpte opp vingårder med gamle vinstokker, og noen er i dag mer enn 100 år gamle.
Råstoff
Nero di Troia 100%
Smaksbeskrivelse
Fargen er intens rubinrød med lys oransje og fiolette refleksjoner. Aromaer av moden rød frukt, kakao, plomme, bringebær, karamell, jordbærsyltetøy. Har en harmonisk, balansert, lang ettersmak og egner seg best til italienske retter, rødt kjøtt, spesielt biff.
Appellasjon
IGT
Jordsmonn
God eksponering og ventilasjon typisk for en halvøy omgitt av sjø. Jordsmonn er hovedsakelig leirholdig, men du kan også finne fin og kalkholdig jord med begrenset tykkelse og utmerket drenering eller rød jord, steinete og rik på mineraler.
Vinmark
Primitivo-produksjonsområdet strekker seg på åsene og kystslettene i den sørlige delen av Apulia-regionen, i provinsene Brindisi og Taranto (Sør-Italia)
Vinifikasjon
Pressing og maserasjon for å trekke ut fargen og myke tanniner. Gjæring ved kontrollert temperatur i rustfrie ståltanker med hyppige remonteringer og overpumping. Vin hviler og raffinerer i 24 måneder
Lagring
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 7-8 år fra årgangen
Sukker/Syre
11,0 g/l sukker / 6,1 g/l syre
Passer til
Storfe, Storvilt, Ost
Serveringstemperatur
17 til 18 grader
Varetype: | Rødvin |
Varenummer: | 13536001 |
Skanlog nummer: | 9071393 |
Veil. pris HoReCa: | 157,- kr |
EPD nummer: | |
Produktutvalg: | Bestillingsutvalget |
Sertifisering: | Konvensjonell |