Skip to main content
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Lammestek, lammesadel, hjortefilet, elggryte, biff, Thai biffsalat, småvilt, helstekt andebryst, crispy duck, ost – Passer også utmerket uten mat.

Chateau Belles-Graves 2018

Lalande-de-pomerol, Bordeaux, Frankrike

De få parsellene som var skånet for frost og som ble høstet i 2018, ga en av de beste årgangene. En typisk vin for eiendommen med en flott særegenhet og eleganse.

348,- kr

0,75 l, 13,5%

Om leverandøren
Relativt tilbaketrukket, omgitt av sine vinranker, på et sted langt fra omverdenens bekymringer, er Château Belles-Graves et lite glimt av hvordan en persons paradis kan være. Idylliske beitemarker, vingårder og hager dekorerer landskapet, og fokuspunktet er en vakkert stelt labyrint laget av vinstokker i hagen til slottet.

Råstoff
Merlot 88%, Cabernet Sauvignon 12%

Smaksbeskrivelse
Mørk rød. Jordtoner, rød og mørke bær. Middels fyldig, frisk og med myke frukter. Lett krydret med god struktur og balanse.

Appellasjon
AOP

Jordsmonn
Kalk og leire

Vinmark
Vinene som produseres på Château Belles-Graves er en refleksjon av jorden og landskapet som vinstokkene vokser fra, som gir vinene kompleksitet og harmoni med eleganse. Belles-Graves ligger i Lalande de Pomerol, like nord for Pomerol, og produserer Merlot-dominerte viner med en frodig, fløyelsmyk tekstur og veldig fine tanniner. Vinrankene er i gjennomsnitt førti år gamle og er plantet i skråninger som går ned mot øst, sør og vest for eiendommen.

Vinifikasjon
Håndplukkede druer. Bordeaux-vinifikasjon

Lagring
Lagret på franske eikefat i 12-15 md, hvorav 1/3 på nye eikefat.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 8-10 år fra årgangen

Sukker/Syre
0,4 g/l sukker / 5,3 g/l syre

Passer til
Småvilt, Lam og Sau, storfe, storvilt

Serveringstemperatur
16 til 18 grader

Varetype:
Rødvin
Varenummer:
13556701
Skanlog nummer:
9072341
Veil. pris HoReCa:
275,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell