

Kokkens anbefalning
Sjømat, sjøkreps, krabbe, reker, gambas, sushi, sashimi, fugl, småvilt, kylling, fisk- også stekt fisk som ørret, torsk. Passer også utmerket uten mat, som aperitiff.
David Fagot Nuance 100 Pouilly-Fuissé 2017
Pouilly-Fuissé, Burgund, frankrike
En fortreffelig Pouilly-Fuissé. Appellasjonene som Nuance 100 er høstet fra, ble I 2020 Premie Cru.
335,- kr
0,75 l, 13%
Om leverandøren
David Fagot, en ung vinmaker bosatt i Fuissé som produserer flotte og elegante hvitviner fra 8 hektar som han eier, spredt over kommunene Solutré-Pouilly og Prissé hvor David Fagot produserer appellasjonene Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon Villages.
Råstoff
Chardonnay 100%
Smaksbeskrivelse
Lys gyllen. Intens med innslag av fersken, sitrus og mineraler. Rik og fast med god mineralsk konsentrasjon og lengde.
Appellasjon
AOP
Jordsmonn
Kalk og leire
Vinmark
Solutré-Pouilly og Prissé hvor David Fagot produserer appellasjonene Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon Villages.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Forsiktig pressing. Naturlig gjæring ved lav temperatur, 15-20 dager. Fullstendig malolaktisk gjæring.
Lagring
Modning på 400 liters fat.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 6 -8 år fra årgangen
Sukker/Syre
1,1 g/l sukker / 3,5 g/l syre
Passer til
Aperitiff, fisk, fugl og skalldyr
Serveringstemperatur
6–8 grader
Varetype: | Hvitvin |
Varenummer: | 13718101 |
Skanlog nummer: | 9072556 |
Veil. pris HoReCa: | 255,- kr |
EPD nummer: | |
Produktutvalg: | Bestillingsutvalget |
Sertifisering: | Konvensjonell |


Kokkens anbefalning
Sjømat, sjøkreps, krabbe, reker, gambas, sushi, sashimi, fugl, småvilt, kylling, fisk- også stekt fisk som ørret, torsk. Passer også utmerket uten mat, som aperitiff.
David Fagot Nuance 100 Pouilly-Fuissé 2017
Pouilly-Fuissé, Burgund, frankrike
En fortreffelig Pouilly-Fuissé. Appellasjonene som Nuance 100 er høstet fra, ble I 2020 Premie Cru.
0,75 l, 13%
Om leverandøren
David Fagot, en ung vinmaker bosatt i Fuissé som produserer flotte og elegante hvitviner fra 8 hektar som han eier, spredt over kommunene Solutré-Pouilly og Prissé hvor David Fagot produserer appellasjonene Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon Villages.
Råstoff
Chardonnay 100%
Smaksbeskrivelse
Lys gyllen. Intens med innslag av fersken, sitrus og mineraler. Rik og fast med god mineralsk konsentrasjon og lengde.
Appellasjon
AOP
Jordsmonn
Kalk og leire
Vinmark
Solutré-Pouilly og Prissé hvor David Fagot produserer appellasjonene Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon Villages.
Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Forsiktig pressing. Naturlig gjæring ved lav temperatur, 15-20 dager. Fullstendig malolaktisk gjæring.
Lagring
Modning på 400 liters fat.
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 6 -8 år fra årgangen
Sukker/Syre
1,1 g/l sukker / 3,5 g/l syre
Passer til
Aperitiff, fisk, fugl og skalldyr
Serveringstemperatur
6–8 grader
Varetype: | Rødvin |
Varenummer: | 13718101 |
Skanlog nummer: | 9072556 |
Veil. pris HoReCa: | 255,- kr |
EPD nummer: | |
Produktutvalg: | Bestillingsutvalget |
Sertifisering: | Konvensjonell |