Skip to main content
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Entrecôte, biff, lammestek, hjortefilet, viltgryte, ost – passer også utmerket uten mat.

Villa Annaberta Canaja Veronese Rosso 2018

Verona (Veronese), Veneto, Italia

Dyp rød i fargen. Hint av tørket frukt som kirsebær og blåbær på nesen. Varm, balansert og strukturert smak, som lidenskapen som inspirerer den.

198,- kr

0,75 l, 13,5%

Om leverandøren
Den moderne og bærekraftige vinkjelleren ble renovert i 1995 og er orientert mot energisparing og lavere miljøpåvirkning og er i dag blant de mest økologiske kjellerne i Italia. Villa Annaberta-viner uttrykker energi, vitalitet og de er stolte av røttene sine. Diego Cottini har vært i stand til å legge til en unik, personlig og autentisk stil som etterlater et uutslettelig preg. Villa Annaberta er i harmoni med naturen, dens aktiviteter er preget av lidenskap og bærekraft.

Råstoff
Corvinone 35%, Corvina 45%, Rondinella 20%

Smaksbeskrivelse
Dyp rød i fargen. Varm, balansert og strukturert smak. Urteaktige med innslag av tørkede blomster, etterfulgt av fruktige toner som bjørnebær og bringebær. Balanserte tanniner.

Appellasjon
IGP

Jordsmonn
Kalkholdig

Vinmark
Fra de opprinnelige 20 hektarene dekker familieeiendommen i dag 140 hektar. Ytterligere 240 hektar er i tillegg under direkte forvaltning. Produksjonen kontrolleres i hvert trinn av familien, med den største oppmerksomhet rettet mot kvalitet og tradisjon.

Vinifikasjon
Høstes sent i oktober, druene tørkes 3-4 uker på vinrankene. Temp. kontr. vinifikasjon.

Lagring
12 md. lagring på franske eikefat.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 8-10 år fra årgangen

Sukker/Syre
10,9 g/l sukker / 5,7 g/l syre

Passer til
Storfe, lam og sau, Storvilt, Ost

Serveringstemperatur
16 til 18 grader

Varetype:
Rødvin
Varenummer:
13531501
Skanlog nummer:
9071318
Veil. pris HoReCa:
157,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell