Skip to main content
Ca'Botta Tenuta Cajo Amarone della Valpolicella 2016
Kokkens anbefalning

Kokkens anbefalning

Entrecôte, biff, lammestek, hjortefilet, viltgryte, ost – passer også utmerket uten mat.

Villa Annaberta Ripasso Superiore 2018

Valpolicella, Veneto, Italia

Rød, intens og rik. Strukturert og langvarig takket være vinens kontakt med skallene til Amarone. Glatt og vedvarende, med toner av søte og syrlige røde bær og rosiner.

219,- kr

0,75 l, 14%

Om leverandøren
Den moderne og bærekraftige vinkjelleren ble renovert i 1995 og er orientert mot energisparing og lavere miljøpåvirkning og er i dag blant de mest økologiske kjellerne i Italia. Villa Annaberta-viner uttrykker energi, vitalitet og de er stolte av røttene sine. Diego Cottini har vært i stand til å legge til en unik, personlig og autentisk stil som etterlater et uutslettelig preg. Villa Annaberta er i harmoni med naturen, dens aktiviteter er preget av lidenskap og bærekraft.

Råstoff
Rondinella 20%, Corvina 60%, Corvinone 20%

Smaksbeskrivelse
Dyp rød. Klare notater av skogbær, kirsebær, bjørnebær, rosiner og fiken. Frisk og kompleks. Fyldige, myke tanniner og kraftig ettersmak.

Appellasjon
DOC

Jordsmonn
Kalkholdig

Vinmark
Fra de opprinnelige 20 hektarene dekker familieeiendommen i dag 140 hektar. Ytterligere 240 hektar er i tillegg under direkte forvaltning. Produksjonen kontrolleres i hvert trinn av familien, med den største oppmerksomhet rettet mot kvalitet og tradisjon.

Vinifikasjon
Druene håndplukkes. Tradisjonell Ripassometode.

Lagring
24 md. fatlagring.

Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres, 7-10 år fra årgangen

Sukker/Syre
8,8 g/l sukker / 5,6 g/l syre

Passer til
Storfe, Lam og Sau, Storvilt, Ost

Serveringstemperatur
16 til 18 grader

Varetype:
Rødvin
Varenummer:
13531601
Skanlog nummer:
9071319
Veil. pris HoReCa:
174,- kr
EPD nummer:
Produktutvalg:
Bestillingsutvalget
Sertifisering:
Konvensjonell